Hur du undviker ID-bedrägerier med mySafety

Hur du undviker ID-bedrägerier med mySafety

Det finns ju tyvärr människor här i världen som vill andra ont. De begår brott och skadar andra människor. Med det stigande internetanvändandet har dessa människor även börjat begå brott via internet. Detta vet företaget mySafety om och de gör allt vad de kan för att hjälpa människor och kunder att skydda sig själv, säkra deras digitala vardag och hjälpa dem om olyckan är framme. En olycka är till exempel om en bedragare skulle få tag i ditt personnummer eller uppgifter från ditt kontokort. Dela inte med dig av dessa i första taget. Inte ens via mail eller sms. Det spelar ingen roll. Håll hårt i personliga uppgifter och dela inte med dig av dem i onödan. Det finns andra sätt att meddela det du vill ha sagt än att riskera en ID-stöld och skriva det i ett sms. Detta vet mySafety om. En annan risk som mySafety påpekar på sin hemsida är att kan man tappa bort sin mobil kan man också tappa bort sitt pass på resan. Pass är värdehandlingar och mycket värdefulla för vissa personer. Är den en god medmänniska som hittar passet så hamnar det sannolikt hos polisen, men i värsta fall, som också mySafety påpekar, kan det hamna i orätta händer för att kopieras och tillslut bli en ID-stöld. MySafety hjälper dig dygnet runt, och i hela världen.

Riskerna i julhandeln och hur du undviker att bli utsatt

MySafety.se hjälper inte bara sina kunde med att förebygga deras digitala säkerhet, de ger också råd om hur man kan undvika att bli bestulen på sin personliga information generellt. I julhandeln är det fullt med människor som knuffas runt för att hitta den perfekta julklappen till pappa, mamma, bror, syster, barn eller bästa kompisen. Ja, riskerna ökar för ficktjuveri ju fler folk som är ute. Det är som en hög full med godis för en ficktjuv. Enkelt kan de snappa åt sig en plånbok från en stressad och ofokuserad medmänniska. Detta vet mySafety och de hjälper sina kunder att vara medvetna om denna risk. MySafety AB ger också tips och råd om hur man bäst skyddar sig i julstressen. Först av allt rekommenderar mySafety att du har koll på din mobil och plånbok. Dessa skall inte ligga i bakfickan, där de enkelt kan bli tagna av ficktjuven. MySafety rekommenderar att du lägger mobil och plånbok i en ficka som kan låsas, gärna en innerficka. Har du då även jackan stängd är det i stort sett omöjlig för ficktjuven att ta någonting ifrån dig. Har du en väska är den i sig enkel att riva av dig, även om det är ett lite större risktagande från tjuvens perspektiv. Men mySafety menar att det kan vara bra att se till att väskan är stängd, och har den ett blixtlås att detta också är igendraget. MySafety menar också att din väska är mest säker om du håller den nära kroppen, och hellre framför än bakom kroppen. Nu har du säkrat din mobil eller plånbok, men har du otur så har du en skicklig tjuv i hälarna, därför rekommenderar även mySafety att du är uppmärksam på människorna omkring dig. Är det någon som är extra närgången, mer än vad man skulle kunna förstå i julstressen? Är han eller hon omotiverat närgången? Ja, då kan du börja bli lite orolig och se till så att du har koll på dina värdesaker. Var även uppmärksam om någon ber om hjälp eller vill hjälpa dig. Ofta är det trevliga medmänniskor, men mySafety menar ändå att man bör vara uppmärksam. Bedragare spelar ofta på ens medmänskliga känslor. Är det någon som råkar spilla något på dig? Behåll då lugnet och försök att ha koll på dina värdesaker. Detta är en strategi från bedragarens sida att göra dig ofokuserad.

Kring jul är det ofta många mysiga marknader i staden och folk står som packade sillar framför diverse bodar. Här kan man köpa strumpor i ull, julgranskulor, böcker, ost, honung, inlagd sill, brända mandlar och andra sköna juliga saker. I dessa sammanhang är det oftast kontanter som gäller då de flesta små bodar på marknader inte tar kontokort. Det kan ju till exempel vara en konstnär som ställer ut och som inte har möjlighet för annan betalning än kontant. Så om du vill gå på marknad måste du betala med kontanter och därför måste du ju också ta ut kontanter. Detta gör man vid en bankomat. Här föreligger också en risk, menar mySafety. Tar du ut kontanter, oavsett om det är jul eller inte, rekommenderar mySafety att du alltid skall vara uppmärksam på människor omkring dig samt skydda din kod. Detta säger mySafety även gäller när du handlar i en butik med en kö bakom dig. Du vet aldrig vem det är som står bakom dig för att försöka se din kod. Slutligen rekommenderar mySafety att du skall ha ett spärrnummer nära till hands då tiden är en viktig komponent om du skulle bli bestulen. Mysafety menar att ju snabbare du spärrar ditt kort, eller vad det nu kan vara, desto kortare tid har bedragaren på sig att utgöra ett hot mot dig eller länsa dina konton. Snabbt skall det gå. MySafety har en spärrservice där du till exempel kan spärra allt du har med ett enda samtal. Detta är en ovärderlig tjänst om du skulle hamna i akut knipa med behov för snabb assistans.  Under jul handlar man ju också mer på internet, speciellt om man inte gillar att åka in till staden när det är fullt med folk. Således ökar även riskerna för stöld av identitet via internet. Detta vet mySafety om, och hjälper till att förebygga ID-stölder och hjälper folk genom att göra dem mer uppmärksamma.

Internet-handel i samband med ID-bedrägerier – bra eller dåligt?

Internet-handel har ökat drastiskt de senaste åren, vilket medfört att fler företag kan nå ut till fler människor med sina produkter. I detta avseende är internet-handel en fantastisk funktion som väldigt många människor är mycket glada över. Dock innebär ett ökat användande också en större exponering och risk för att bli utsatt för det som inte hända, en identitetsstöld, eller ID-stöld. En ID-stöld kan hända varsomhelst eftersom du kan vara uppkopplad varsomhelst. MySafety Försäkringar AB hjälper till och är din trygga försäkring när du behöver dem, dygnet runt och runtom i hela världen. Så man skulle kunna säga att internet-handel självklart är bra eftersom det ger människor över hela världen tillgång till produkter som de annars aldrig hade kunnat få hem. Dessutom är det lukrativt för företag att kunna exponeras på det sättet som internet ger möjlighet för. Men ännu är inte internet säkert och man måste själv ta ansvar och skydda sig när man handlar samt se till så att ens ”digitala jag” är säkrat. I den digitala vardag vi lever i idag så måste man, både själv men även med hjälpa av företag som mySafety, vara uppmärksam på ens egen internet-aktivitet och hur man hanterar sina egna värdepapper samt värdefull personlig information.

Hur jobbar MySafety?

MySafety arbetar både med att förebygga stölder, både digitala och verkliga som till exempel rån eller stöld av cykel, samt har många andra typer av försäkringar. De erbjuder även överfalls- och resealarm samt försäkring om du tappar bort ditt pass.